Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Ozbrojenci prepustili ôsmich zadržiavaných členov posádky tankeru

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Piati Gréci, medzi ktorými je aj kapitán plavidla, sú v dobrom zdravotnom stave a po absolvovaní lekárskej prehliadky sa vrátia do Grécka.

Atény 22. januára (TASR) - Ozbrojenci prepustili v stredu ôsmich členov posádky gréckeho tankera, ktorých zadržali koncom decembra 2019 pri pobreží Kamerunu. Informovala o tom agentúra AP.

V Grécku registrovaný tanker s názvom Happy Lady sa nachádzal štyri kilometre od kamerunského prístavu Limboh, keď naň vtrhli ozbrojenci.

Grécke ministerstvo pre lodnú doprav uviedlo, že ôsmi členovia posádky vrátane piatich Grékov boli prepustení v stredu po úspešných rokovaniach. Piati Gréci, medzi ktorými je aj kapitán plavidla, sú v dobrom zdravotnom stave a po absolvovaní lekárskej prehliadky sa vrátia do Grécka.

Guinejský záliv, ktorého pobrežie sa tiahne vo veľkom oblúku od Libérie po Gabon, je známy pirátstvom, krádežami ropy, nezákonným rybolovom a obchodovaním s ľuďmi a drogami. Grécko má podľa AP najväčšiu flotilu obchodných lodí na svete a jej plavidlá boli terčom viacerých útokov.