Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Po potopení lode v Grécku našli jedno telo, 56 ľudí je nezvestných

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Grécko: Po potopení lode našli jedno telo, 56 ľudí je stále nezvestných

Atény 2. novembra (TASR) - Počet preživších po potopení lode v rozbúrenom mori východne od Atén stúpol na 11 po tom, ako grécka pobrežná stráž našla v stredu ráno na južnom pobreží ostrova Eubója nažive ďalšiu osobu. Na lodi bolo údajne 68 ľudí. TASR správu prevzala z agentúry AP.

V prielive medzi ostrovmi Eubója a Andros už druhý deň prebieha pátracia a záchranná operácia. Hliadková loď pobrežnej stráže našla v stredu ráno telo muža. V súvislosti s potopením lode ide o jediné potvrdené úmrtie, pričom nezvestných je naďalej 56 ľudí.

Skupinu deviatich mužov z Egypta, Afganistanu a Iránu zachránili v utorok na neobývanom ostrovčeku. Previezli ich do mesta Karystos na ostrove Eubója. Úradom tvrdili, že ich plachetnica so 68 ľuďmi na palube vyplávala z tureckého mesta Izmir. Ďalšiu osobu o niekoľko hodín z mora zachránila nákladná loď.

Podobná záchranná operácia prebieha aj pri gréckom ostrove Samos, kde je od pondelka nezvestných sedem ľudí. Štyria zachránení migranti totiž uviedli, že na ich lodi bolo 12 ľudí. Telo jedného z nich našli v mori v utorok.