Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Grécka polícia bude cez reproduktory hlásiť oznamy v 10 jazykoch

Ľudia sa prechádzajú na promenáde na predmestí Flisvos v Aténach 22. marca 2020. Grécko od pondelka obmedzilo pohyb osôb na celom území krajiny v snahe obmedziť šírenie koronavírusu. Foto: TASR/AP

Občania môžu vyjsť von, len ak idú do práce, ktorú nemožno vykonávať doma, alebo na nákup potravín, zacvičiť si či navštíviť lekára.

Atény 24. marca (TASR) – Hliadky gréckej polície v autách budú používať reproduktory na ohlasovanie oznamov v desiatich jazykoch, aby v súvislosti s koronavírusom ľudí upovedomili o nových prísnych obmedzeniach platných pre pohyb vonku. Informovala o tom v utorok agentúra AP.

Hlásenia budú v gréčtine, angličtine, francúzštine, arabčine, urdčine, hindčine, pandžábčine, paštúnčine, perzštine a daríjčine.

Nahraté odkazy varujú ľudí, aby sa zdržiavali doma a informujú ich, že ak vyjdú von, musia mať so sebou doklady totožnosti a osobitné povolenia.

Prísne obmedzenia pohybu v Grécku, ktoré má na svojom území veľkú populáciu migrantov a utečencov, boli prijaté v pondelok. Občania môžu vyjsť von, len ak idú do práce, ktorú nemožno vykonávať doma, alebo na nákup potravín, zacvičiť si či navštíviť lekára.