Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Grécka polícia zadržala tonu kokaínu, zatkla ôsmich cudzincov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Policajti našli 1040 kilogramov kokaínu v kilogramových vreckách uložených do cestovných tašiek pri piatkovej razii v prístavnom meste Astakos na západe Grécka.

Atény 26. januára (TASR) – Grécka polícia v sobotu oznámila, že zadržala zbrane a viac než jednu tonu kokaínu pri sérii zásahov proti sieti pašerákov drog, pri ktorých zatkli tiež ôsmich cudzích štátnych príslušníkov. Informovala o tom agentúra AFP.

Zadržiavaní podozriví pašovali drogy z Karibiku do Európy a severnej Afriky na palube jachty, uviedla polícia v oznámení. Vyšetrovatelia predpokladajú, že skupina takto zarobila vyše 50 miliónov eur.

Policajti našli 1040 kilogramov kokaínu v kilogramových vreckách uložených do cestovných tašiek pri piatkovej razii v prístavnom meste Astakos na západe Grécka, kde zadržali aj dvoch podozrivých. Zvyšných šiestich zatkli počas súbežných troch domových prehliadok v Aténach. V jednom z bytov objavili ďalších 394 gramov kokaínu, ako aj útočnú pušku kalašnikov, dve pištole a strelivo.

Policajné zásahy prišli po šesťmesačnom vyšetrovaní, na ktorom spolupracovali i veľvyslanectvo USA v Aténach a polícia v Albánsku a Španielsku. Po ďalších deviatich predpokladaných členoch drogovej siete naďalej pátrajú v Grécku i ďalších krajinách.