Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Grécko pozastavilo ruským investorom vydávanie povolení na pobyt

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Minister pre migráciu Notis Mitarachi v rozhovore pre grécku štátnu televíziu uviedol, že od spustenia programu v roku 2013 vydali ruským občanom takmer 2500 povolení na pobyt.

Atény 28. februára (TASR) - Grécko pozastavilo vydávanie a obnovovanie povolení na pobyt bohatým Rusom investujúcim v Grécku "až do odvolania", uviedlo v pondelok tamojšie ministerstvo pre migráciu. TASR informáciu prevzala od agentúry Reuters.

"Nové žiadosti nebudú akceptované a nebudú sa posudzovať žiadne prihlášky v kategórií podnikateľov pre občanov Ruskej federácie," uviedlo ministerstvo vo vyhlásení.

Či to bude mať vplyv na víza vydané už predtým, rezort nespresnil, píše Reuters. V rámci svojho programu takzvaných "zlatých víz" Grécko ponúkalo obnoviteľné päťročné povolenie na pobyt v krajine výmenou za investíciu v hodnote 250.000 eur.

Minister pre migráciu Notis Mitarachi v rozhovore pre grécku štátnu televíziu uviedol, že od spustenia programu v roku 2013 vydali ruským občanom takmer 2500 povolení na pobyt a že helénska republika odvtedy prilákala investície vo výške viac ako troch miliárd eur.