Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Grécko zistilo štyri prípady nového variantu koronavírusu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nový variant koronavírusu, ktorý sa v súčasnosti šíri po celom svete, najprv zistili v Británii - je prenosnejší než pôvodný variant koronavírusu, ktorý prvýkrát identifikovali pred rokom v Číne.

Atény 3. januára (TASR) - Grécko zistilo štyri prípady nového variantu koronavírusu u ľudí, ktorí nedávno pricestovali z Británie. V nedeľu o tom informoval predstaviteľ gréckeho ministerstva zdravotníctva, ktorého citovala tlačová agentúra Reuters.

Nový variant koronavírusu, ktorý sa v súčasnosti šíri po celom svete, najprv zistili v Británii - je prenosnejší než pôvodný variant koronavírusu, ktorý prvýkrát identifikovali pred rokom v Číne. Ďalší nový variant nedávno hlásili aj v Juhoafrickej republike (JAR).

"Štyri osoby nedávno pricestovali do Grécka z Británie. Sú v karanténe," povedal predstaviteľ ministerstva zdravotníctva, ktorý si neželal byť menovaný.

Je to prvýkrát, čo Grécko hlásilo prípady nákazy novým variantom.

Grécko od nedeľňajšieho rána znova výrazne sprísnilo obmedzenia zamerané na zastavenie šírenia koronavírusu, zatvorili sa napríklad kaderníctva a kníhkupectvá. Mnohé opatrenia uvoľnené z dôvodu vianočných sviatkov a Silvestra budú obnovené, oznámila ešte v sobotu vláda v Aténach.

Krajina, ktorá minulý týždeň začala s očkovaním prvých ľudí proti COVID-19, hlásila celkovo 140.099 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom a 4957 súvisiacich úmrtí, pripomenula agentúra Reuters.