Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Grécky premiér žiada urýchlené trestné stíhanie pre vlakovú nehodu

Na snímke grécky premiér Kyriakos Mitsotakis (druhý vľavo) a grécky minister dopravy Kostas Karamanlis (vľavo) počas návštevy miesta zrážky nákladného a osobného vlaku v blízkosti mesta Larisa na severe Grécka 1. marca 2023. Foto: TASR - AP

Grécky premiér v nedeľu požiadal o odpustenie rodiny obetí.

Atény 6. marca (TARS) - Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis požiadal najvyšší súd, aby dal "najvyššiu prioritu" trestným činom súvisiacim s nedávnou zrážkou vlakov. V pondelok to uviedol úrad gréckej vlády, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

"Grécky ľud žiada okamžité a dôkladné objasnenie trestných činov súvisiacich s touto tragickou nehodou," napísal Mitsotakis v liste súdu. Čelná zrážka dvoch vlakov pri meste Larisa si vyžiadala najmenej 57 obetí a vyvolala hnev verejnosti.

Podľa listu je súdne konanie nezávislé od vyšetrovania tejto tragédie, ktoré spustila vláda.

Grécky premiér v nedeľu požiadal o odpustenie rodiny obetí.

Najhoršia vlaková nehoda v gréckej histórii sa odohrala v utorok krátko pred polnocou približne na polceste medzi Aténami a Solúnom. Po zrážke nákladného a osobného vlaku sa vykoľajilo niekoľko vozňov. Medzi cestujúcimi bolo množstvo študentov vracajúcich sa do škôl po predĺženom víkende.