Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Gruzínsko pre silné dažde dočasne uzavrelo pozemné hranice s Ruskom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na videách zverejnených na sociálnych sieťach je vidieť, ako sa autá pokúšajú prejsť po silne zaplavenej ceste a menších zosuvoch pôdy.

Tbilisi 27. júna (TASR) - Gruzínsko v pondelok dočasne uzavrelo svoje pozemné hranice s Ruskom v dôsledku silných dažďov v hornatej oblasti medzi oboma krajinami. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady.

"Vzhľadom na mimoriadnu situáciu boli všetky druhy colných kontrol pozastavené," uviedla vo vyhlásení na svojej webovej stránke služba gruzínskeho ministerstva financií, ktorá spravuje hraničné priechody.

V dôsledku výdatných zrážok a rozvodnených riek bol podľa vyhlásenia poškodený úsek cesty spájajúcej Gruzínsko a Rusko.

Na 900-kilometrovej hranici medzi oboma krajinami existuje len jeden oficiálny priechod medzi Gruzínskom a Ruskom. Na videách zverejnených na sociálnych sieťach je vidieť, ako sa autá pokúšajú prejsť po silne zaplavenej ceste a menších zosuvoch pôdy.

Gruzínske úrady uviedli, že priechod na hraniciach, ktorý je hlavnou trasou pre nákladnú dopravu medzi oboma krajinami, bude opätovne otvorený hneď, ako sa zlepší počasie a prebehne oprav cesty.