Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Ukrajinská armáda nemá informácie o ostreľovaní ruských pohraničníkov

Na archívnej snímke ukrajinský vojak. Foto: TASR/AP

Gubernátor Kurskej oblasti Roman Starovojt totiž v stredu uviedol, že v utorok boli mínometmi ostreľované pozície príslušníkov ruskej pohraničnej stráže.

Kyjev/Moskva 6. apríla (TASR) - Ukrajinská armáda v stredu uviedla, že nemá informácie o ostreľovaní ruských pohraničníkov v Kurskej oblasti, ktorá sa nachádza na hraniciach s Ukrajinou. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.

"Takúto informácie k dispozícii nemáme," uviedol hovorca ukrajinského generálneho štábu (GŠ) v odpovedi pre Reuters, ktorý požiadal o vyjadrenie k incidentu.

Gubernátor Kurskej oblasti Roman Starovojt totiž v stredu uviedol, že v utorok boli mínometmi ostreľované pozície príslušníkov ruskej pohraničnej stráže. Ruská strana pritom podľa Starovojta paľbu opätovala, avšak nezaznamenala žiadne obete ani škody.

Starosta ruského Belgorodu ležiaceho neďaleko ukrajinských hraníc – v ktorom podľa Ruska ukrajinská armáda minulý týždeň zaútočila na sklad paliva – zase uviedol, že v jeho meste boli v stredu evakuované pre bombové vyhrážky školy.

"Rozumieme, že ide o súčasť informačného tlaku (kampane) miereného proti nášmu regiónu," uviedol starosta Belgorod Anton Ivanov. Zároveň však neuviedol, kto je podľa neho zodpovedný za bombové vyhrážky.

Rusko minulý týždeň obvinilo Ukrajinu, že útočila bojovými vrtuľníkmi na sklad paliva v Belgorode. Tajomník ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany (RNBO) Olexij Danilov však poprel, že za tento útok je Ukrajina zodpovedná.