Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Gubernátor Hajdaj:Situácia v Severodonecku sa z nášho pohľadu zhoršila

Ukrajinský vojak hliadkuje v dedine neďaleko frontovej línie na Ukrajine, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Luhanský gubernátor tiež uviedol, že v meste Lysyčansk zasiahla ruská armáda niekoľko administratívnych a obytných budov i miestnu pekáreň.

Kyjev 6. júna (TASR) - Situácia v meste Severodoneck v Luhanskej oblasti sa z pohľadu ukrajinskej armády "mierne zhoršila". V pondelok to uviedol gubernátor Luhanskej oblasti Serhij Hajdaj, informuje TASR na základe správy agentúry Reuters.

"Našim obrancom sa istý čas darilo podnikať protiútoky; oslobodili takmer polovicu mesta. Teraz sa však pre nás situácia opäť mierne zhoršila," povedal Hajdaj.

Luhanský gubernátor tiež uviedol, že v meste Lysyčansk zasiahla ruská armáda niekoľko administratívnych a obytných budov i miestnu pekáreň.

Hajdaj v nedeľu povedal, že ruské sily začínajú strácať nad Severodoneckom moc. Podľa jeho slov ruskí vojaci pôvodne ovládali 70 percent tohto mesta, avšak počas dvoch dní boli vytlačení a mesto bolo rozdelené na dve polovice.

Ruské sily sa v súčasnosti snažia dobyť celé územie Donbasu, ktoré pozostáva z Luhanskej a Doneckej oblasti. Severodoneck a neďaleké mesto Lysyčansk sú poslednými ohniskami ukrajinského odporu v Luhansku. Tieto dve mestá oddeľuje rieka Severný Donec.