Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Gubernátor: Ukrajina odrazila vpád ruských vojakov v Sumskej oblasti

Na archívnej snímke z 2. apríla 2022 ukrajinskí vojaci jazdia na bojovom vozidle pred Kyjevom na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Ruské jednotky vstúpili do Sumskej oblasti ležiacej pri ruských hraniciach krátko po začiatku ruskej vojenskej invázie

Kyjev 16. mája (TASR) - Ukrajinskí pohraničníci odrazili vpád ruskej sabotážnej a prieskumnej skupiny v Sumskej oblasti ležiacej na severovýchode Ukrajiny. Oznámil to v pondelok tamojší gubernátor Dmytro Žyvyckyj. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Žyvyckyj v príspevku na sociálnej sieti Telegram uviedol, že skupina Rusov vstúpila na ukrajinské územie, pričom sa snažila kryť mínometnými granátmi, granátmi a streľbou z automatických zbraní. Skupina sa však nakoniec po protiútoku ukrajinských síl stiahla.

Agentúra Reuters však upozorňuje, že túto správu nedokázala nezávisle overiť.

Ruské jednotky vstúpili do Sumskej oblasti ležiacej pri ruských hraniciach krátko po začiatku ruskej vojenskej invázie. Ukrajinským silám sa však podarilo túto oblasť dobyť späť na začiatku apríla a odvtedy sa pripravujú na ďalšie možné ruské útoky, píše Reuters.

Agentúra zároveň upozorňuje, že ukrajinskej armáde sa po viac než 80 dňoch od začiatku invázie podarilo vydobyť viacero úspechov, keď sa im podarilo prinúť ruských veliteľov upustiť od postupu na hlavné mesto Kyjev a získať späť časť územia okolo druhého najväčšieho ukrajinského mesta Charkov.