Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Gubernátor: V ruskej Belgorodskej oblasti vybuchol muničný sklad

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Gladkov ešte predtým uviedol, že ukrajinská armáda ostreľovala bytovky v meste Belgorod. Poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak odmietol tvrdenia, že za týmito útokmi stojí Ukrajina.

Moskva 13. októbra (TASR) - Po ukrajinskom ostreľovaní vybuchol muničný sklad v ruskej Belgorodskej oblasti, ktorá leží pri hraniciach s Ukrajinou. Vo štvrtok to uviedol miestny gubernátor Viačeslav Gladkov, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

"V obci v Belgorodskej oblasti vybuchol muničný sklad po ostreľovaní ukrajinskými ozbrojenými silami," napísal Gladkov na sociálnej sieti Telegram. Podľa prvotných informácii pri výbuchu nebol nikto zranený a tamojších obyvateľov presúvajú do bezpečia.

Gladkov ešte predtým uviedol, že ukrajinská armáda ostreľovala bytovky v meste Belgorod. Poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak odmietol tvrdenia, že za týmito útokmi stojí Ukrajina. Rusko sa podľa neho snažilo ostreľovať ukrajinský Charkov, "ale niečo sa pokazilo".

Dve ruské obce v neďalekej Kurskej oblasti ostali vo štvrtok bez elektriny pre ukrajinské ostreľovanie, ktoré poškodilo elektráreň, napísal na Telegrame kurský gubernátor Roman Starovojt.

Ruské úrady opakovane obviňujú Kyjev z ostreľovania lokalít v ruskom pohraničí, Ukrajina obvinenie z takýchto útokov popiera a tvrdí, že Rusko ich využíva na propagandistické ciele.