Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Zahraničie

Gubernátori: Ruské útoky na juhu Ukrajiny si vyžiadali dvoch mŕtvych

Na archívnej snímke ukrajinskí vojaci. Foto: TASR/AP

Pri ukrajinskom dronovom útoku bola zase zasiahnutá administratívna budova v centra mesta Kursk na juhu Ruska, oznámili tamojšie úrady.

Moskva 24. septembra (TASR) - Dvaja ľudia zahynuli v noci na nedeľu pri ruských útokoch v Chersonskej a Záporožskej oblasti, oznámili tamojší gubernátori. TASR o tom informuje podľa správ televízie CNN a denníka The Guardian.

V obci Beryslav v Chersonskej oblasti si ruský útok vyžiadal život jednej ženy, pričom zranenia utrpel aj policajt a ďalší dvaja ľudia, uviedol na sociálnej sieti Telegram tamojší gubernátor Olexandr Prokudin. Pri útoku boli zasiahnuté domy.

Gubernátor Záporožskej oblasti Jurij Malaško zase informoval o smrti 53-ročného muža pri ostreľovaní. Ruské útoky sa podľa neho v noci sústredili na 25 miest v Záporožskej oblasti a boli pri nich poškodené domy a infraštruktúra.

Pri ukrajinskom dronovom útoku bola zase zasiahnutá administratívna budova v centra mesta Kursk na juhu Ruska, oznámili v nedeľu tamojšie úrady.

Kursk leží približne 90 kilometrov od hraníc s Ukrajinou.

"V Kursku napadol ukrajinský dron administratívnu budovu v centrálnom okrese. Bola mierne poškodená strecha. Na mieste sú zamestnanci zásahovej služby," uviedol na sociálnej sieti Telegram gubernátor Kurskej oblasti Roman Starovojt.

Ukrajina v posledných mesiacoch často útočí na ruské mestá. V auguste ukrajinský dron poškodil v Kursku aj železničnú stanicu pri útoku, ktorý si vyžiadal aj päť ranených a spôsobil veľké škody.

Rusko a Ukrajina pritom pravidelne hlásia prieniky dronov v čase, keď ukrajinská armáda podniká protiútok s cieľom dobyť späť územia kontrolované Ruskom.