Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Gubernátor: Pri ostreľovaní Belgorodskej oblasti zahynuli dve ženy

Táto fotografia zverejnená telegramovým kanálom guvernéra regiónu Belgorod Vjačeslava Gladkova v utorok 23. mája 2023 zobrazuje poškodené domy v regióne západného Belgorodu v Rusku v utorok 23. mája 2023. Foto: TASR/AP

Šrapnely zasiahli okolo prechádzajúce autá. V jednom z nich cestovali dve ženy, ktoré zahynuli na mieste na následky zranení, uviedol gubernátor Viačeslav Gladkov.

Moskva 2. júna (TASR) - Dvaja civilisti zomreli v piatok pri ostreľovaní ruskej Belgorodskej oblasti pri hraniciach s Ukrajinou. V poslednom čase sa tu zintenzívnili útoky a cezhraničné prieniky. Oznámil to tamojší gubernátor Viačeslav Gladkov, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

"Šrapnely zasiahli okolo prechádzajúce autá. V jednom z nich cestovali dve ženy, ktoré zahynuli na mieste na následky zranení," uviedol Gladkov. Dodal, že ukrajinské sily ostreľovali cestu v obci Maslova Pristaň v okrese Šebekino, ktoré je najviac zasiahnuté nedávnymi ostreľovaniami.

"V druhom aute sú dvaja zranení. Muž so zranením od šrapnelu na hrudi a druhý muž so zraneniami dolných končatín,"
uviedol Gladkov s tým, že obaja sú vo vážnom stave a boli prevezení do nemocnice.

Ostreľovanie spôsobilo škody aj v druhej obci v Belgorodskej oblasti, odkiaľ však nehlásia žiadne obete.

Ruská armáda vo štvrtok uviedla, že sa jej podarilo zmariť pokus Ukrajincov vtrhnúť do Belgorodskej oblasti. Obyvatelia Šebekina v snahe utiecť pred ostreľovaním zaplnili centrá pre vysídlencov v Belgorode, hlavnom meste oblasti s rovnomennými názvom, píše AFP.