Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Guvernérkou Arizony sa stane demokratka Katie Hobbsová

Na archívnej snímke zo 7. novembra 2022 demokratická kandidátka na post guvernéra juhozápadného amerického štátu Arizona Katie Hobbsová sa prihovára svojim podporovateľom počas predvolebnej kampane v Peorii. Foto: TASR/AP

Hobbsová sa stane nástupcom republikánskeho guvernéra Arizony Douga Duceyho, ktorému zákony zakázali opäť kandidovať.

Los Angeles 15. novembra (TASR) - Republikánska kandidátka na post guvernéra juhozápadného amerického štátu Arizona Kari Lakeová, ktorá spochybnila výsledky volieb z roku 2020, podľa amerických médií boj o túto funkciu prehrala, informovali agentúry AFP a AP.

V minulotýždňových voľbách ju porazila demokratická kandidátka Katie Hobbsová, vyplýva z odhadov staníc CNN a NBC.

Lakeová patrí na zoznam kandidátov podporovaných bývalým prezidentom Donaldom Trumpom, ktorí svoju kampaň založili na spochybňovaní výsledkov Trumpovej prehry s úradujúcim prezidentom Joem Bidenom vo voľbách v roku 2020.

Hobbsová, ktorá je arizonskou štátnou tajomníčkou, sa dostala do popredia ako neochvejná obhajkyňa legitimity posledných volieb v USA a varovala, že jej republikánska rivalka a bývalá moderátorka bude "agentom chaosu", píše agentúra AP.

Hobbsová sa stane nástupcom republikánskeho guvernéra Arizony Douga Duceyho, ktorému zákony zakázali opäť kandidovať. Je prvou demokratkou zvolenou za guvernérku v Arizone od čias Janet Napolitanovej v roku 2006.