Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

Hajtmana Plzenského kraja odvolali na jeho vlastnú žiadosť

Ilustarčné foto. Foto: TASR/AP

Plzenský hajtman Josef Bernard ešte na začiatku mája oznámil, že odchádza zo strany ČSSD a preto ponúkne k dispozícii svoju funkciu.

Praha 8. júna (TASR) - Zastupitelia Plzenského kraja v pondelok odvolali z funkcie krajského hajtmana Josefa Bernarda, informoval spravodajský server iDNES.cz. Bernard o svoje odvolanie sám požiadal.

Plzenský hajtman ešte na začiatku mája oznámil, že odchádza zo strany ČSSD a preto ponúkne k dispozícii svoju funkciu. Tento krok zdôvodnil útokmi voči svojej osobe zo strany miestnej organizácie ČSSD.

"Osobne nechcem patriť do klubu, ktorý ma za svojho člena už ďalej nechce," uviedol Bernard ešte začiatkom mája na sociálnej sieti Facebook. "Vzhľadom na to, že vedenie plzenskej ČSSD už dlhodobo svojimi výpadmi proti mojej osobe naznačuje, že si nepraje, aby som v práci pokračoval, som sa rozhodol uľahčiť všetkým situáciu a z tejto strany odchádzam," napísal.

Jeho rozhodnutie podľa iDNES.cz urýchlili vyjadrenia niektorých ďalších členov ČSSD. Bernard mal pozitívny test na ochorenie COVID-19 a niektorí spolustraníci tvrdili, že nedodržal nariadenia krajskej hygienickej stanice a mohol nakaziť ďalších ľudí.

Bernard stál na čele Plzenského kraja od roku 2016. Už minulý rok oznámil, že v krajských voľbách nebude opäť kandidovať za ČSSD, pripomína iDNES.cz.