Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Hasiči naďalej bojujú s lesnými požiarmi v Brandenbursku a Sasku

Les horí v Národnom parku Saské Švajčiarsko pri nemeckom meste Schmilka v utorok 26. júla 2022. Lesný požiar v Národnom parku Saské Švajčiarsko sa rozšíril. Foto: TASR/AP

Pri hasení sa zranilo najmenej sedem príslušníkov záchranných zložiek, pričom šesť z nich bolo prevezených do nemocnice, uviedli miestni predstavitelia.

Berlín 26. júla (TASR) - Lesné požiare spôsobené extrémnym suchom naďalej sužujú nemecké spolkové krajiny Brandenbursko a Sasko. TASR informuje podľa správy agentúry DPA.

Viac ako 150 hasičov zasahuje na juhu Brandenburska pri hasení lesného požiaru, ktorý horí na ploche približne 800 hektárov. Situácia je tam veľmi napätá, uviedol hovorca miestneho hasičského zboru. Úrady z tejto oblasti evakuovali približne 600 obyvateľov.

Pri obci Rehfeld komplikuje hasičom situáciu silný vietor, povedal zástupca miestnej lesnej požiarnej ochrany Philipp Haase. Dodal, že v postihnutej oblasti sa nachádza najmenej jedna veterná turbína. Na pomoc tam bola privolaná armáda.

Pri hasení sa zranilo najmenej sedem príslušníkov záchranných zložiek, pričom šesť z nich bolo prevezených do nemocnice, uviedli miestni predstavitelia.

Hasiči zasahujú pri lesnom požiari aj v národnom parku Saské Švajčiarsko, ktorý leží na hraniciach s Českou republikou. Miestne úrady tam vydali v pondelok vo večerných hodinách predbežné varovanie pred katastrofou.

V utorok ráno pri tomto požiari zasahovalo 136 príslušníkov záchranných zložiek. "Naším veľkým problémom je vietor," povedal hovorca miestneho okresného úradu.