Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Hasiči zlikvidovali požiar vo vile proputinovského TV moderátora

Hasiči zasahujú v obytnom dome. Foto: TASR

Taliansky denník Corriere della Sera a tlačová agentúra LaPresse napísali, že vilu vlastní Solovjov, moderátor ruskej štátnej televízie Prvý kanál.

Rím 6. apríla (TASR) - Talianski hasiči zlikvidovali v stredu požiar vo vile pri jazere Como, vlastnenej proputinovským ruským televíznym moderátorom Vladimirom Solovjovom, ktorého postihli sankcie Európskej únie. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Predstaviteľ požiarnej stanice v meste Como potvrdil, že hasiči v stredu skoro ráno uhasili požiar vo vile v Menaggiu, jednom z malebných miest, ktorými je pobrežie jazera v severnom Taliansku posiate.

Polícia požiar vyšetruje ako podozrivý protestný čin. Vilu práve rekonštruujú a plamene zachvátili aj pneumatiky nachádzajúce sa na mieste, dodal predstaviteľ, ktorý si neželal byť menovaný vzhľadom na oficiálnu politiku.

Taliansky denník Corriere della Sera a tlačová agentúra LaPresse napísali, že vilu vlastní Solovjov, moderátor ruskej štátnej televízie Prvý kanál.

Podľa sankčného zoznamu Európskej únie je Solovjov "známy svojím extrémne nepriateľským postojom k Ukrajine a vychvaľovaním ruskej vlády". EÚ uvádza, že Solovjov sa stal terčom sankcií za jeho podporu "krokov alebo politiky, ktoré porušujú územnú celistvosť, suverenitu a nezávislosť Ukrajiny".

Prípad vyšetrujú talianski karabinieri.