Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Hasičom sa podarilo zastaviť šírenie požiaru v Gironde

Táto fotografia poskytnutá hasičským zborom regiónu Gironde SDIS 33, (oddelenie hasičského a záchranného zboru 33) zobrazuje letecký pohľad na požiar neďaleko Saint-Magne, južne od Bordeaux, juhozápadné Francúzsko, štvrtok 11. augusta 2022. Foto: TASR/AP

Francúzskym požiarnikom pomáhali pri hasení lesného požiaru pri meste Bordeaux posily z viacerých európskych krajín.

Paríž 14. augusta (TASR) - Hasičom sa podarilo zastaviť šírenie obrovského požiaru v departemente Gironde na juhozápade Francúzska, čo umožnilo opätovné obnovenie premávky na tamojšom úseku diaľnice. V noci na nedeľu o tom informovali miestni predstavitelia. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.

Francúzskym požiarnikom pomáhali pri hasení lesného požiaru pri meste Bordeaux posily z viacerých európskych krajín. Oheň sa šíril najmä v dôsledku vetra a vysokých teplôt, ktoré minulý týždeň dosahovali až 40 stupňov Celzia.

Miestne úrady však upozornili, že požiar "nie je ani zďaleka pod kontrolou", keďže v noci na nedeľu by sa v oblasti mohli vyskytnúť búrky, píše agentúra AFP.

Hasiči bojujú s plameňmi aj v regióne Bretónsko na severe a v departemente Jura na východe krajiny, v ktorých plamene zničili celkovo 900 hektárov pôdy.

Požiare vo Francúzsku od začiatku tohto roka zasiahli vyše 600 kilometrov štvorcových lesného územia, čo je najviac za posledné desaťročie, uvádza európsky spravodajský systém lesných požiarov EFFIS.