Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Havana opäť otvorila pláže i promenádu, kapacita je však obmedzená

Na snímke turisti na pláži v kubánskom meste Varadero 29. septembra 2021. Foto: TASR/AP

Úrady takisto opätovne povolili cvičenie na verejných priestranstvách a v telocvičniach vrátane zariadení s klimatizáciou.

Havana 30. septembra (TASR) - Úrady v kubánskom hlavnom meste Havana v stredu oznámili opätovné otvorenie pláží a bazénov i promenády Malecón. Zatvorené boli deväť mesiacov z dôvodu koronavírusovej pandémie. Napísala o tom vo štvrtok agentúra AFP.

Tieto zariadenia a objekty budú otvorené len na 50 percent svojej bežnej kapacity a povinné bude aj nosenie rúšok. Výnimka z prekrytia dýchacích ciest je povolená v prípade, keď ľudia vojdú do mora.

Úrady takisto opätovne povolili cvičenie na verejných priestranstvách a v telocvičniach vrátane zariadení s klimatizáciou.

Všetkých 15 kubánskych provincií minulý piatok otvorilo reštaurácie, bary a ďalšie verejné priestranstvá. Ich kapacita je však obmedzená.

Úrady takisto oznámili, že od 15. novembra otvoria hranice krajiny pre zahraničných turistov a žiaci sa vrátia do škôl v priebehu októbra a novembra.

Kuba s približne 11,2 miliónmi obyvateľov zaznamenala od začiatku pandémie 872.425 prípadov nákazy a 7378 úmrtí v spojitosti s ochorením COVID-19, uvádza na svojej webovej stránke denník El Comercio. Počty nových prípadov však od začiatku očkovacej kampane klesajú.