Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Zahraničie

Holandského speváka vyradili z Eurovízie pre výhražky produkčnej

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Holandský verejnoprávny vysielateľ Avrotros v emaile zaslanom agentúre AFP napísal, že jeho diskvalifikáciu zo súťaže považuje za neprimeranú a takého rozhodnutie organizátorov ho šokovalo.

Malmö 11. mája (TASR) - Organizátori Eurovízie vyradili v sobotu holandského speváka Joosta Kleina z tejto pesničkovej súťaže. Len niekoľko hodín pred jej finále tak reagovali na sťažnosť členky produkčného štábu, ktorá speváka obvinila zo zastrašovania. TASR o tom informuje podľa agentúry AFP.

"Švédska polícia prešetruje sťažnosť, ktorú podala členka produkčného štábu v súvislosti s incidentom po jeho (Kleinovom) vystúpení na štvrtkovom semifinále," informovala Európska vysielacia únia (EBU), ktorá súťaž organizuje. Dodala, že by "nebolo vhodné", aby spevák v súťaži pokračoval v čase, keď voči nemu prebieha právne konanie.

Švédska polícia agentúre AFP povedala, že v súvislosti s incidentom zo štvrtkového večera, ku ktorému malo dôjsť v dejisku súťaže, vypočúvala istého muža pre obvinenie zo "zastrašovania". Muža však nemenovala. Stanica Sky News uvádza, že Klein je obvinený z toho, že sa produkčnej slovne vyhrážal.

Holandský verejnoprávny vysielateľ Avrotros v emaile zaslanom agentúre AFP napísal, že jeho diskvalifikáciu zo súťaže považuje za "neprimeranú" a takého rozhodnutie organizátorov ho "šokovalo".

Celú tohoročnú Eurovízia poznačila vojna v palestínskom Pásme Gazy a súvisiace protesty proti účasti Izraela v tejto súčasti, propalestínska demonštrácia sa v Malmö očakáva aj v sobotu. Izraelská speváčka Eden Golanová sa do sobotného finále súťaže kvalifikovala.