Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Školy a reštaurácie v Holandsku zostanú zatvorené do 28. apríla

Múzeum Singer Laren v holandskom meste Laren 30. marca 2020. Neznámi páchatelia z múzea ukradli maľbu "The Parsonage Garden at Nuenen in Spring 1884" od Vincenta van Gogha v pondelok v skorých ranných hodinách. Múzeum je v súčasnosti zatvorené z dôvodu obmedzení na spomalenie šírenia nového druhu koronavírusu. Foto: TASR/AP

V krajine pribudlo v utorok 175 úmrtí na ochorenie COVID-19, čím sa ich počet zvýšil na 1039. Počet nakazených stúpol o 845 na 12.595.

Amsterdam 31. marca (TASR) - Holandský premiér Mark Rutte v utorok oznámil, že všetky školy, reštaurácie a telocvične zostanú zatvorené minimálne do 28. apríla. Zároveň vyzval občanov, aby naďalej dodržiavali všetky opatrenia prijaté v snahe obmedziť šírenie nového koronavírusu. Informovala o tom agentúra Reuters.

Uzatvorenie škôl do 6. apríla Rutteho vláda nariadila 15. marca. Minulý týždeň zároveň sprísnila zákaz verejných zhromaždení, ktorý potrvá až do júna.

"Aj po 28. apríli to bude chvíľu trvať, kým sa vrátime k normálu, v máji si neplánujte dovolenky," povedal Rutte na tlačovej konferencii v Haagu, na ktorej tiež vyzval ľudí, aby dodržiavali pravidlá sociálneho odstupu.

V krajine pribudlo v utorok 175 úmrtí na ochorenie COVID-19, čím sa ich počet zvýšil na 1039. Počet nakazených stúpol o 845 na 12.595.

Holandsko má piaty najvyšší počet úmrtí súvisiacich s chorobou COVID-19 v Európe - po Taliansku, Španielsku, Francúzsku a Británii.