Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Holandský premiér nemohol pre opatrenia navštíviť umierajúcu matku

Na archívnej snímke holandský premiér Mark Rutte. Foto: TASR/AP

Okrem veľkého smútku a všetkých láskavých spomienok cítime ja a moja rodina vďačnosť, že sme ju tu mohli mať s nami tak dlho, uviedol Rutte.

Haag 25. mája (TASR) - Holandský premiér Mark Rutte nemohol v dôsledku opatrení zavedených v boji proti novému koronavírusu navštíviť svoju umierajúcu matku počas posledných dní jej života. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP, ktorá sa odvoláva na vyhlásenie premiérovej kancelárie.

Rutte v pondelok oznámil, že jeho matka Mieke Rutte-Dillingová zomrela 13. mája vo veku 96 rokov v domove starostlivosti o seniorov v Haagu.

"Premiér dodržal všetky nariadenia," uviedol Rutteho hovorca.

Holandské médiá spresnili, že Rutteho mama nezomrela v dôsledku koronavírusu, hoci v jej domove dôchodcov zaznamenali niekoľko prípadov nákazy.

"Okrem veľkého smútku a všetkých láskavých spomienok cítime ja a moja rodina vďačnosť, že sme ju tu mohli mať s nami tak dlho," uviedol Rutte.

Holandské úrady povolili individuálne návštevy v niektorých domovoch starostlivosti o seniorov od pondelka. Od 15. júna sa povolenie rozširuje na všetky tieto zariadenia.

Holandsko dosiaľ zaznamenalo 45.445 prípadov nákazy koronavírusom a 5830 úmrtí.