Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Pri streľbe kvôli sporom o pozemky v Hondurase zahynulo osem ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Šesť mužov, jedna žena a jedna maloletá osoba utrpeli smrteľné strelné zranenia počas jazdy autom do hornatej oblasti El Portillo de las Moras v regióne Comayagua.

Tegucigalpa 7. marca (TASR) - Najmenej osem obetí si vyžiadala pondelková streľba v Hondurase, ktorá bola podľa miestnej polície výsledkom sporu o pozemky medzi rodinami. Informovala o tom agentúra AFP, od ktorej TASR správu prevzala.

Šesť mužov, jedna žena a jedna maloletá osoba utrpeli smrteľné strelné zranenia počas jazdy autom do hornatej oblasti El Portillo de las Moras v regióne Comayagua, ležiacej zhruba 70 kilometrov od honduraskej metropoly Tegucigalpa, povedal hovorca miestnej polície.

Táto stredoamerická krajina zmietaná chudobou, obchodovaním s drogami a aktivitami pouličných gangov je jedným z najnásilnejších miest na svete, píše AFP.

V meste Comayaguela, ktoré priamo susedí s Tegucigalpou, zahynulo v sobotu v istom dome sedem ľudí pri streľbe súvisiacej s drogovou trestnou činnosťou, uviedla polícia.

Podľa štatistík zaznamenali vlani v Hondurase takmer 36 vrážd na 100.000 obyvateľov. V krajine je od decembra vyhlásený núdzový stav. Ten dáva špeciálnym zložkám polície mimoriadne právomoci na boj so známymi zločineckými skupinami Salvatrucha a Barrio 18, ktoré fakticky ovládajú rozsiahle územia po celom Hondurase.