Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Hotel v Bielefelde evakuovali pre vyhrážky bombou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V stredu boli v Severnom Porýní-Vestfálsku pre hrozbu bombou evakuované štyri mešity.

Bielefeld 14. februára (TASR) - Pre hrozbu bombou evakuovali v noci na piatok 106 hotelových hostí v nemeckom meste Bielefeld v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. Informovala o tom agentúra DPA.

V hoteli zaznamenali dva anonymné telefonáty od doposiaľ neznámeho muža, ako v noci uviedla miestna polícia. Tesne po 02.00 h sa všetci hoteloví hostia nachádzali mimo budovy. Počas incidentu nedošlo k žiadnym zraneniam.

Okolo 2.30 h začali zásahové jednotky prehľadávať budovu hotela pomocou psa vycvičeného na hľadanie výbušnín. Po tom, čo neboli nájdené nijaké podozrivé predmety, bol hotel po hodine a pol opäť uvoľnený. Polícia naďalej pátra po mužovi, ktorý údajnú bombu nahlásil a počas telefonátu požadoval platbu v bitcoinoch. Jeho identita aj pozadie činu sú nateraz predmetom vyšetrovania.

V stredu boli v Severnom Porýní-Vestfálsku pre hrozbu bombou evakuované štyri mešity. Jedna z nich sa takisto nachádzala v Bielefelde, ďalšie boli v mestách Essen, Unna a Hagen. V žiadnej z mešít sa výbušniny nenašli.