Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Hovorkyňa Bieleho domu Psakiová mala pozitívny test na covid

Hovorkyňa Bieleho domu Jen Psakiová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Svoje mierne príznaky Psakiová (42) pripísala zrejme tomu, že je plne zaočkovaná proti covidu.

Washington 1. novembra (TASR) – Hovorkyňa Bieleho domu Jen Psakiová v nedeľu oznámila, že sa nakazila koronavírusom a objavili sa u nej mierne príznaky ochorenia COVID-19. Informovala o tom agentúra AP.

Psakiová uviedla, že s prezidentom USA Joeom Bidenom bola naposledy v kontakte v utorok, keď sa stretli v Bielom dome, boli však od seba asi dva metre a mali nasadené rúška. Biden, ktorému robia testy často, mal podľa svojej kancelárie posledný negatívny výsledok v sobotu.

Psakiová nesprevádza Bidena na jeho návšteve Európy, kde bol cez víkend na summite skupiny G20 v Ríme a od pondelka bude v škótskom Glasgowe na klimatickom summite OSN (COP26).

Tlačová tajomníčka Bieleho domu plánovanú cestu s prezidentom zrušila krátko pred odletom, keď sa dozvedela, že členovia jej domácnosti mali pozitívne testy na COVID-19, píše AP. Svoje mierne príznaky Psakiová (42) pripísala zrejme tomu, že je plne zaočkovaná proti covidu. Hovorkyňa dodala, že je v desaťdňovej domácej izolácii a do práce sa fyzicky vráti po negatívnom teste.