Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Húsijskí povstalci sa prihlásili k útoku na lode pri pobreží Jemenu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - AP

Americké ministerstvo obrany predtým oznámilo, že jeho torpédoborec USS Carney a niekoľko komerčných plavidiel boli v nedeľu v Červenom mori terčom útoku.

Saná 3. decembra (TASR) - Jemenskí povstalci húsíovia v nedeľu uviedli, že neďaleko pobrežia Jemenu zaútočili na dve "izraelské" lode. O útoku na americký torpédoborec sa nezmienili. TASR prevzala správu z agentúr AFP a AP.

Húsijskí povstalci podporovaní Iránom vo vyhlásení zverejnenom na sociálnej sieti informovali, že podnikli "operáciu proti dvom izraelským lodiam v prielive Báb al-Mandab", ktorý spája Červené more s Adenským zálivom. Spresnili, že na jednu loď zaútočili raketou a na druhú dronom.

Americké ministerstvo obrany predtým oznámilo, že jeho torpédoborec USS Carney a niekoľko komerčných plavidiel boli v nedeľu v Červenom mori terčom útoku. Viac informácii však neposkytlo.

Húsijskí povstalci vo svojom vyhlásení americkú bojovú loď nespomenuli.

Od vypuknutia vojny v Pásme Gazy medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas húsíovia viackrát útočili na lode v Červenom mori. Podnikli tiež dronové údery voči Izraelu.