Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Zahraničie

Husté sneženie a poľadovica výrazne skomplikovali dopravu v Srbsku

Foto: TASR/AP

Slovenský rezort diplomacie odporúča pred cestou do Srbska preveriť aktuálny stav vozoviek.

Belehrad 10. decembra (TASR) - Husté sneženie a poľadovica, ktoré cez víkend zasiahli Srbsko, výrazne skomplikovali dopravu v tejto balkánskej krajine, informoval server belehradského denníka Večernje Novosti.

Najťažšia situácia bola vo Vojvodine a meteorológovia upozornili, že do štvrtka 13. decembra bude krajinu sužovať mrazivé počasie a sneženie sa očakáva aj v noci na utorok. Miestne úrady varovali, že pod vrstvou snehu na cestách je poľadovica a vyzvali na zvýšenú opatrnosť.

Záchranná služba v Novom Sade zasahovala od dnešných ranných hodín viac ako 20-krát v prípadoch pádov a zlomenín na zľadovatených chodníkoch a uliciach, informovala agentúra Tanjug s odvolaním sa na miestne nemocničné zdroje.

V hlavnom meste Belehrad bola doprava od dnešného rána už plynulá, i keď čiastočne spomalená, a všetky hlavné cesty boli očistené od snehu.

Srbské úrady zároveň oznámili, že platí zákaz prejazdu pre všetky nákladné vozidlá i kamióny s prívesmi a návesmi. Slovenský rezort diplomacie odporúča pred cestou do Srbska preveriť aktuálny stav vozoviek na stránke www.amss.rs (korisne informacije/stanje na putevima – mapa), ktorá je priebežne aktualizovaná. TASR o tom informoval Tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí SR.