Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Hviezdny moderátor spravodajstva ide do izolácie v sídle stanice ORF

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Wolf (53) je tvárou spravodajského programu Zeit im Bild, ktorý je pýchou televízie ORF. Moderátor bude jedným z približne 180 zamestnancov televízie, ktorí budú v izolácii.

Viedeň 23. marca (TASR) - Rakúska verejnoprávna stanica ORF v pondelok oznámila, že jej hviezdny televízny moderátor večerného spravodajstva Armin Wolf ide do 24-hodinovej izolácie v sídle tohto média, aby sa zaistilo ďalšie vysielanie spravodajskej relácie. Uznávaný i obávaný novinár tam zostane dva týždne.

Wolf (53) je tvárou spravodajského programu Zeit im Bild, ktorý je pýchou televízie ORF. Moderátor bude jedným z približne 180 zamestnancov televízie, ktorí budú v izolácii, doplnila tlačová agentúra AFP.

Wolf a traja ďalší moderátori podstúpia testy na koronavírus, následne budú od utorka v izolovanej časti, ktorej súčasťou je aj štúdio programu Zeit im Bild.

"Predovšetkým teraz platí, že našou prácou je poskytovať Rakúšanom komplexné informácie za každých okolností," vyhlásil generálny riaditeľ ORF Alexander Wrabetz a tieto opatrenia označil za také, aké "v histórii ORF nemajú obdobu".

Už v sobotu 21. marca išlo do izolácie vo viedenskom sídle 15 technikov ORF, aby zabezpečili neprerušené vysielanie stanice.

Podobné opatrenia už platia v štúdiách ORF po celej krajine; majú zaistiť plynulé regionálne služby tejto televíznej a rozhlasovej stanice.

Wrabetz dodal, že cieľom je vyhnúť sa inak pravdepodobnej situácii, v ktorej by museli rušiť programy, pretože zamestnanci alebo ľudia v ich domácnosti by boli nakazení novým koronavírusom a museli by ísť do karantény.

Podobný krok urobilo v piatok 53 zamestnancov viedenského hlavného dodávateľa energií - spoločnosti Wien Energie -, ktorí išli do izolovaného oddelenia, aby sa tak pokúsili zabezpečiť neprerušenú dodávku elektriny a zemného plynu pre mesto v období pandémie koronavírusu.

Rakúsko v boji proti šíreniu koronavírusu predĺžilo do 13. apríla rozsiahle obmedzenia pohybu. Krajina s 8,8 milióna obyvateľov má 3924 oficiálne zaznamenaných prípadov nákazy koronavírusom a 21 úmrtí.