Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Korčok vedel o Matovičovej ceste do Moskvy

Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS) počas prvého rokovania vlády SR v Bratislave 7. apríla 2021. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Minister financií Matovič sa vo štvrtok v Moskve stretne s výkonným riaditeľom Ruského fondu priamych investícií Kirillom Dmitrijevom. Rokovanie sa má podľa rezortu financií týkať vakcíny Sputnik V.

Bratislava 8. apríla (TASR) - Minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS) sa o štvrtkovej ceste ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) do Ruska dozvedel v stredu (7. 4.) od veľvyslanca v Moskve. Ocenil, že ho informoval aj premiér Eduard Heger a komunikoval aj s ministrom vnútra Romanom Mikulcom (obaja OĽANO).

Témou rokovaní v Rusku je vakcína Sputnik V. Šéf rezortu diplomacie podotkol, že vakcíny patria do kompetencie ministra zdravotníctva. "Ten musí vyhodnotiť, aký je účel rokovania ministra financií," dodal. Cesta nebola zatiaľ schválená vládou. Na tlačovej konferencii Korčok tiež informoval, že v piatok (9. 4.) má Matovič rokovať v Maďarsku. Účel cesty nepozná.

"Ministerstvo zdravotníctva rešpektuje rozhodnutia akéhokoľvek člena vlády SR týkajúce sa pracovných ciest a rokovaní. V nadväznosti na komplexné závery budeme informovať o ďalšom postupe v tejto téme," uviedol v reakcii rezort zdravotníctva.

Minister financií Matovič sa vo štvrtok v Moskve stretne s výkonným riaditeľom Ruského fondu priamych investícií Kirillom Dmitrijevom. Rokovanie sa má podľa rezortu financií týkať vakcíny Sputnik V. "Cieľom pracovného stretnutia je doriešenie technických záležitostí súvisiacich s realizáciou dodávok tejto vakcíny na Slovensko," ozrejmilo ministerstvo.