Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

India čelí druhej vlne pandémie. Zaznamenala rekordne novoinfikovaných

Zdravotníci čakajú na očkovanie, ktoré v Indii začalo 16. januára 2021. Foto: TASR/AP

Zdravotné úrady zároveň zaznamenali aj 1038 úmrtí súvisiacich s chorobou COVID-19, ktorú koronavírus spôsobuje.

Naí Dillí 15. apríla (TASR) - India zaznamenala vo štvrtok za ostatných 24 hodín rekordných 200.000 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Informovala o tom agentúra AFP.

Subkontinent momentálne čelí mohutnej druhej vlne nákazy, ktorá stále rastie, komentuje AFP. Denný nárast novoinfikovaných sa od začiatku apríla viac ako zdvojnásobil a celkový počet nakazených od začiatku pandémie dosiahol 14,1 milióna.

Zdravotné úrady zároveň zaznamenali aj 1038 úmrtí súvisiacich s chorobou COVID-19, ktorú koronavírus spôsobuje. Doteraz podľa tamojšieho ministerstva zdravotníctva zomrelo v súvislosti s covidom dovedna takmer 175.000 osôb.

V Indii, ktorá má takmer 1,4 miliardy obyvateľov, bolo dosiaľ podaných zhruba 111 miliónov dávok vakcín proti covidu, vyplýva z údajov amerického denníka The New York Times. Krajina donedávna používala dva druhy očkovacej látky proti koronavírusu, a to od firmy AstraZeneca a tiež vakcínu s názvom Covaxin od indickej spoločnosti Bharat Biotech. V utorok však schválila na núdzové použitie aj ruskú protikoronavírusovú vakcínu Sputnik V.