Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

India hlási ďalších vyše 400 úmrtí na koronavírus

Muž kráča po ulici v indickom Bombaji počas obmedzenia pohybu, ktorý vláda prijala na zastavenie šírenia nového typu koronavírusu, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Skutočné počty infikovaných i úmrtí sú podľa predpokladov v krajine vyššie, a to z dôvodu nedostatočného testovania a problémov pri oznamovaní.

Naí Dillí 22. júna (TASR) - India v pondelok zaznamenala ďalších viac ako 400 úmrtí v dôsledku koronavírusového ochorenia COVID-19. Informovala o tom agentúra DPA.

Za posledných 24 hodín pribudlo v Indii 14.821 nových prípadov a 445 úmrtí, čím sa celkových počet úmrtí v dôsledku tohto ochorenia zvýšil na 13.699.

Celkový počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom sa v Indii zvýšil na 425.282. Ide o štvrtú najvyššiu bilanciu vo svete po USA, Brazílii a Rusku.

Viac nových úmrtí za deň zaznamenali indické úrady iba minulú stredu (17.6.), kedy Bombaj z dôvodu nešpecifikovaných "nezrovnalostí" upravil celkový počet úmrtí o 862 na 3165. Bezprostredne preto vtedy nebolo jasné, koľko infikovaných zomrelo za uplynulých 24 hodín.

Skutočné počty infikovaných i úmrtí sú podľa predpokladov v krajine vyššie, a to z dôvodu nedostatočného testovania a problémov pri oznamovaní.

Väčšina prípadov sa vyskytla v oblasti hlavného mesta Naí Dillí a v štátoch Maháraštra a Tamilnádu, kde evidujú asi 60 percent potvrdených infekcií. Aj keď sa drvivá väčšina prípadov nákazy koncentruje v mestách, úrady sa obávajú nárastu počtu prípadov vo vidieckych oblastiach, ktoré majú zlú zdravotnú infraštruktúru a sú domovom pre takmer 70 percent indickej populácie.