Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

India hlási takmer 20.000 prípadov nákazy ochorenia COVID-19 za deň

Na snímke migrujúca robotníčka podstupuje meranie teploty pred nástupom do vlakov pri návrate domov na stanici v indickom Džammú. Foto: TASR/AP

V najťažšie zasiahnutých oblastiach, ako je štát Maháraštra a jeho hlavné mesto Bombaj, či v mestách Čennaj a Naí Dillí však karanténne opatrenia uvoľnili.

Naí Dillí 29. júna (TASR) - India v pondelok oznámila takmer 20.000 nových prípadov koronavírusového ochorenia COVID-19, čo je najvyšší denný nárast v krajine od začiatku pandémie. V dôsledku rastúceho počtu prípadov niekoľko štátov znovu zavádza karanténne opatrenia, uviedla agentúra AP s odvolaním sa na indické ministerstvo zdravotníctva.

Za posledný týždeň India zaznamenala takmer 100.000 nových infekcií, celkový počet potvrdených prípadov nákazy sa tak v krajine zvýšil na 548.318. Najmenej 16.475 ľudí ochoreniu podľahlo.

India je momentálne štvrtou najviac zasiahnutou krajinou na svete. Vyšší počet infekcií zaznamenali len v USA, Brazílii a Rusku.

Po náraste prípadov do 12. júla opäť uzatvorili indický štát Ásám, ktorý sa nachádza na severovýchode krajiny pri hranici s Bangladéšom. Ďalší pohraničný štát, Západné Bengálsko, predĺžil uzavretie až do 31. júla.

V najťažšie zasiahnutých oblastiach, ako je štát Maháraštra a jeho hlavné mesto Bombaj, či v mestách Čennaj a Naí Dillí však karanténne opatrenia uvoľnili. Otvorili tam reštaurácie, nákupné strediská, parky i modlitebné miesta a opäť začala fungovať hromadná verejná doprava.