Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Havária vrtuľníka v Indii si vyžiadala 13 obetí

Na snímke ľudia sa snažia uhasiť oheň na mieste, kde sa zrútil vrtuľník na palube s náčelníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl Indie generálom Bipinom Rávatom neďaleko indickej obce Kunnúr v zväzovom štáte Tamilnádu v stredu 8. decembra 2021. Foto: TASR/AP

Počas havárie umrel generál Bipin Rávat a jeho manželka.

Naí Dillí 8. decembra (TASR) - Havária vrtuľníka v Indii si vyžiadala 13 obetí vrátane náčelníka štábu obrany indických ozbrojených síl generála Bipina Rávata a jeho manželky, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na vyjadrenie vojenského letectva.

Rávat (63) cestoval so svojou manželkou a 11 ďalšími osobami na palube vrtuľníka ruskej výroby Mi-17, ktorý "mal nehodu neďaleko mesta Kunnúr v zväzovom štáte Tamilnádu," priblížilo vojenské letectvo. Vrtuľník po havárii zachvátili plamene.
Na snímke dym stúpa k oblohe z miesta, kde sa zrútil vrtuľník na palube s náčelníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl Indie generálom Bipinom Rávatom neďaleko indickej obce Coonoor v štáte Tamil Nadu v stredu 8. decembra 2021.
Foto: TASR/AP

Príčina nehody je predmetom vyšetrovania, uviedlo indické letectvo na Twitteri.

Rávat pochádzal z vojenskej rodiny a do indických ozbrojených síl vstúpil v roku 1978. V období rokov 2017–19 slúžil ako veliteľ všetkých 1,3 milióna vojakov indickej armády. Následne sa stal prvým držiteľom novovytvoreného postu náčelníka štábu obrany Indie, ktorého úlohou je vylepšiť spoluprácu medzi armádou, námorníctvom a letectvom. Bol tiež považovaný za blízkeho spojenca indického premiéra Naréndru Módího, približuje AFP.