Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

AUTOBUS SPADOL DO ROKLINY: Nehoda si vyžiadala 25 mŕtvych

Na snímke z videa záchranári rozmotávajú telo pasažiera, ktorého vytiahli z autobusu, ktorý padol do rokliny v indickom zväzovom štáte Uttarákhand 5. októbra 2022. Foto: TASR/AP

Indický premiér Naréndra Módí uviedol, že postihnutým bude poskytnutá všetka potrebná pomoc a že záchranné operácie stále prebiehajú.

Naí Dillí 5. októbra (TASR) - Najmenej 25 mŕtvych a zhruba 20 zranených si vyžiadala havária autobusu na severe Indie. Vozidlo sa v horskom teréne zrútilo z vozovky do rokliny v utorok večer miestneho času, informuje tlačová agentúra AP.

Podľa polície sa v autobuse nachádzalo 45–50 ľudí, ktorí boli účastníkmi svadobnej oslavy. K nehode došlo v zväzovom štáte Uttarákhand.

Indický premiér Naréndra Módí uviedol, že postihnutým bude poskytnutá všetka potrebná pomoc a že záchranné operácie stále prebiehajú.

"V tejto tragickej chvíli sú moje myšlienky s pozostalými rodinami. Dúfam, že zranení sa čo najskôr uzdravia," napísal Módí v stredu na sociálnej sieti Twitter.

Dopravné nehody so smrteľnými následkami sú v Indii častým javom dôsledkom bezohľadnej jazdy, zle udržiavaných ciest i starnúcich vozidiel. Podľa polície zahynie pri dopravných nehodách na indickom subkontinente každoročne viac než 110.000 ľudí.

India je podľa oficiálnych údajov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) krajinou s najvyššou mierou úmrtnosti na cestách.