Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

India potvrdila nový variant koronavírusu u 6 navrátilcov z Británie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

India od polnoci v noci na stredu 23. decembra až do konca roka 2020 zrušila prichádzajúce a odchádzajúce lety do Veľkej Británie, uviedla na svojej webovej stránke stanica BBC.

Naí Dillí 29. decembra (TASR) - India potvrdila prítomnosť nového variantu koronavírusu SARS-CoV-2 u šiestich ľudí, ktorí sa v uplynulých týždňoch vrátili do krajiny z Británie, informovala v utorok agentúra AP.

Indické ministerstvo zdravotníctva v utorkovej správe uviedlo, že všetkých šiestich pacientov izolovali a dohľadali aj ich spolucestujúcich. Osoby, ktoré boli s nakazenými v tzv. úzkom kontakte, nastúpili do domácej karantény.

India od polnoci v noci na stredu 23. decembra až do konca roka 2020 zrušila prichádzajúce a odchádzajúce lety do Veľkej Británie, uviedla na svojej webovej stránke stanica BBC. India takisto poukázala na skutočnosť, že nový variant koronavírusu sa rýchlo šíri.

India v utorok hlásila 16.432 nových prípadov koronavírusu. Od začiatku pandémie sa tam koronavírusom nakazilo 10.224.797 ľudí a ochoreniu podľahlo 148.190 osôb. Predpokladá sa, že India spustí očkovanie obyvateľstva začiatkom budúceho mesiaca.