Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

India uvoľní opatrenia napriek rekordnému nárastu prípadov COVID-19

Na archívnej snímke exilový tibetský budhistický mních meria teplotu mužovi na ulici v rámci opatrení kvôli pandémii nového koronavírusu na ulici v Dharmsale v Indii. Foto: TASR

Premiér Nárendra Módi v otvorenom liste, zverejnenom v sobotu pri príležitosti prvého roku jeho druhej vlády, obyvateľov vyzval, aby nasledovali epidemiologické odporúčania vlády.

Naí Dillí 30. mája (TASR) - V Indii pribudlo v sobotu za uplynulých 24 hodín rekordných 7964 nových prípadov nákazy koronavírusom. Ide o najväčší denný nárast v krajine od začiatku pandémie. Informovala o tom agentúra Reuters.

Rekordný počet prípadov choroby COVID-19, ktorú spôsobuje nový koronavírus SARS-CoV-2, prichádza v čase, keď indická vláda oznámila uvoľnenie niektorých epidemiologických opatrení od začiatku júna. Výnimkou budú zóny s mimoriadne vysokým počtom prípadov.

Od 8. júna by sa mali otvoriť svätyne, hotely, reštaurácie aj obchodné centrá, uvádza agentúra AFP. Vzdelávacie zariadenia sa otvoria "po konzultáciách" s indickými štátnymi predstaviteľmi.

Premiér Nárendra Módi v otvorenom liste, zverejnenom v sobotu pri príležitosti prvého roku jeho druhej vlády, obyvateľov vyzval, aby nasledovali epidemiologické odporúčania vlády. Krajinu podľa neho ešte čaká "dlhá bitka".

India dosiaľ zaznamenala celkom 173.763 prípadov nákazy koronavírusom a 4971 úmrtí. Vyliečilo sa 82.945 pacientov.