Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

India vydala varovanie pred šírením koronavírusu počas štátnych volieb

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Volebná komisia vydala varovanie po tom, čo politické kampane prilákali vo východoindickom štáte Bihár obrovské davy ľudí bez rúšok, ktorí navyše nedodržiavali bezpečný odstup.

Naí Dillí 22. októbra (TASR) - Indické úrady sa obávajú, že na voľbách v treťom najväčšom zväzovom štáte Bihár a na náboženských zhromaždeniach počas sviatkov sa môže šíriť koronavírus. Vo štvrtok o tom informovala tlačová agentúra AP.

V Indii pribudlo za posledných 24 hodín menej než 60.000 nových prípadov nákazy, a to tretí deň po sebe. Ministerstvo zdravotníctva hlásilo 55.839 nových infikovaných, takže celkovo ich krajina zaznamenala vyše 7,7 milióna. Pribudlo aj 702 úmrtí na ochorenie COVID-19 a celkovo ich tak bolo v krajine vo štvrtok potvrdených 116.616.

Volebná komisia vydala varovanie po tom, čo politické kampane prilákali vo východoindickom štáte Bihár obrovské davy ľudí bez rúšok, ktorí navyše nedodržiavali bezpečný odstup. Voľby v tomto zväzovom štáte sa majú začať na budúci týždeň.

Bihár je tretí najväčší štát Indie s približne 122 miliónmi obyvateľov.

Predstavitelia zdravotníctva majú takisto obavy z možného šírenia koronavírusu počas náboženských sviatkov. Súd v indickom štáte Západné Bengálsko obmedzil rozsah náboženských zhromaždení počas hinduistického sviatku Durgá púdžá. Tieto oslavy sú zasvätené bohyni Durge, jednej z podôb manželky boha Šivu.