Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

India zaznamenala 45 000 prípadov nákazy za jeden deň

Na snímke zdravotníci odoberajú vzorky ľudí výterom z nosa na test prítomnosti nového koronavírusu v štátnej nemocnici v indickom Hyderabade vo štvrtok 23. júla 2020. Foto: TASR/AP

India aktuálne eviduje po Spojených štátoch a Brazílii tretí najvyšší počet infikovaných novým druhom koronavírusu na svete.

Naí Dillí 23. júla (TASR) – V Indii pribudlo za uplynulých 24 hodín 45 720 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Ide o najvyšší denný prírastok od vypuknutia pandémie, informovala vo štvrtok agentúra AP s odvolaním sa na tamojšie úrady.

Koronavírusom SARS-CoV-2 sa v tejto krajine dosiaľ nakazilo 1 238 635 ľudí, z nich 29 861 nákaze podľahlo. Od stredy pribudlo 1129 úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19.

V Indii došlo v uplynulých týždňoch k nárastu prípadov infekcie, v dôsledku čoho vo viacerých častiach krajiny opätovne zavádzajú lokálne obmedzenia pohybu.

V himalájskom regióne Kašmír úrady včera oznámili zavedenie päťdňovej karantény v oblastiach, ktoré boli označené ako červená zóna. Dvojdňové opatrenia nariadili úrady aj v štáte Západné Bengálsko.

V Indii, kde žije približne 1,4 miliardy ľudí, pripadá na milión obyvateľov takmer 10 000 testov. Každý deň sa tam momentálne vykoná vyše 300 000 testov, pričom v marci to bolo len niekoľko stoviek.

India aktuálne eviduje po Spojených štátoch a Brazílii tretí najvyšší počet infikovaných novým druhom koronavírusu na svete.