Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

India zaznamenala najvyšší nárast počtu nakazených koronavírusom

Na snímke exilový tibetský budhistický mních meria teplotu mužovi na ulici v rámci oparení kvôli pandémii nového koronavírusu na ulici v Dharmsale v Indii. Foto: TASR

Počet nových prípadov COVID-19 v Indii po prvý raz presiahol 7000.

Naí Dillí 29. mája (TASR) - V Indii v piatok pribudlo za jeden deň 7466 nových prípadov ochorenia COVID-19, ktorého pôvodcom je nový koronavírus. Ide o najväčší denný nárast v krajine od začiatku pandémie, ku ktorému došlo v čase, keď indická vláda začína uvoľňovať niektoré epidemiologické opatrenia. S odvolaním sa na vyhlásenie indického ministerstva zdravotníctva o tom informovala agentúra DPA.

Počet nových prípadov COVID-19 v Indii po prvý raz presiahol 7000. Posledných sedem dní sa denný nárast potvrdených prípadov nákazy pohyboval na úrovni viac než 6000. Celkovo bolo v krajine doteraz potvrdených 165.799 prípadov tohto potenciálne smrtiaceho ochorenia.

Nový druh koronavírusu v Indii za posledný deň dokázateľne usmrtil 175 osôb, čím celkový počet obetí koronavírusovej pandémie v krajine stúpol na 4706.

Napriek pokračujúcemu rýchlemu tempu šírenia nákazy začala indická vláda pristupovať k postupnému uvoľňovaniu epidemiologických opatrení. Hoci v Indii obavy z pandémie pretrvávajú, opatrenia proti šíreniu koronavírusu ťažko doľahli na jej ekonomiku.

Po celej krajine momentálne podľa DPA prebieha hromadný presun robotníkov bez práce z miest na vidiek, čo vyvoláva obavy z toho, že koronavírus sa rozšíri do chudobných, menej urbanizovaných regiónov s veľmi nízkou úrovňou zdravotníckej starostlivosti.

India je momentálne v poradí deviatou krajinou na svete z hľadiska počtu infikovaných osôb a 13. s ohľadom na počet obetí nového druhu koronavírusu.