Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Indonézia hlási rekordný počet nových prípadov koronavírusu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Počet nových prípadov nákazy v Indonézii stúpa po tom, čo vláda v júni zmiernila opatrenia na zamedzenie šírenia koronavírusu.

Jakarta 21. septembra (TASR) - V Indonézii zaznamenali za posledných 24 hodín takmer 4200 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je doposiaľ najvyšší denný prírastok. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na údaje ministerstva zdravotníctva.

Mimovládna moslimská organizácia Muhammadiyah pre narastajúce počty nových prípadov žiada vládu, aby presunula regionálne a komunálne voľby plánované na 9. decembra. Podľa organizácie nebola vláda doposiaľ schopná dostať pandémiu pod kontrolu najmä pre nedostatočnú koordináciu opatrení a komunikáciu s verejnosťou.

Hovorca indonézskeho prezidenta Joka Widoda podľa DPA vyhlásil, že voľby sa nepresunú. Zároveň dodal, že voľby "budú sprevádzať prísne opatrenia, aby sa zabránilo šíreniu ochorenia COVID-19."

Po tom, čo denný nárast prípadov presiahol tisícku, vydali miestne úrady rozsiahle nariadenia na obmedzenie spoločenských aktivít a zamedzenie šírenia vírusu.

Počet nových prípadov nákazy v Indonézii stúpa po tom, čo vláda v júni zmiernila opatrenia na zamedzenie šírenia koronavírusu. Indonézia patrí medzi krajiny, ktoré vykonávajú najmenší počet testov na obyvateľa na svete.