Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Indonézská polícia zlikvidovala šiestich teroristov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Od uplynulej nedele došlo v Indonézii k trom teroristickým útokom, ktoré si vyžiadali životy viac ako dvoch desiatok ľudí vrátane atentátnikov.

Jakarta 18. mája (TASR) - Najmenej šiestich podozrivých z teroristických aktivít indonézska polícia zlikvidovala a ďalších 40 ľudí zadržala pri rozsiahlej protiteroristickej operácii v rôznych častiach krajiny. Informovali o tom v piatok svetové tlačové agentúry s odvolaním sa na indonézske policajné zdroje.

Tamojšia polícia súčasne oznámila, že posilnila prítomnosť na letiskách a v okolí najvýznamnejších náboženských centier na obdobie ramadánu s odvolaním sa na fakt, že teroristi práve tento čas nezriedka využívajú na zintenzívnenie svojich akcií.

Od uplynulej nedele došlo v Indonézii k trom teroristickým útokom, ktoré si vyžiadali životy viac ako dvoch desiatok ľudí vrátane atentátnikov, pričom desiatky ďalších ľudí utrpeli zranenia.

Útoky v kostoloch v druhom najväčšom meste Indonézie Surabaja si v nedeľu 13. mája ráno vyžiadali najmenej 11 strát na životoch a viac ako 40 zranených.

Za pondelkovým bombovým útokom, ku ktorému došlo pred policajným riaditeľstvom v Surabaji a ktorý si vyžiadal zranenia desiatich osôb, stáli členovia istej rodiny. Štyria útočníci pri ňom prišli o život.

V stredu indonézski policajti zastrelili štyroch mužov ozbrojených šabľami, ktorí zaútočili na policajnú stanicu na ostrove Sumatra. Pri útoku zahynul jeden príslušník bezpečnostných síl a dvaja utrpeli zranenia. K zodpovednosti za všetky tri útoky sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát (IS).