Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Indonézia potvrdila už viac ako 50.000 prípadov nákazy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Krajina začala v júni v postupným uvoľňovaním opatrení.

akarta 25. júna (TASR) - Počet prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 v Indonézii vo štvrtok prekročil 50.000, informovala agentúra DPA. Indonézia od júna začala s uvoľňovaním epidemiologických opatrení.

Predstaviteľ ministerstva zdravotníctva Achmad Yurianto povedal, že za posledných 24 hodín v krajine zaznamenali 1178 nových prípadov nákazy. Celkový počet infikovaných sa tým zvýšil na 50.187. Za rovnaké časové obdobie pribudlo aj 47 úmrtí. Následkom choroby COVID-19, ktorú nový koronavírus spôsobuje, tak podľahlo už 2620 ľudí.

Indonézia začala v júni v postupným uvoľňovaním opatrení zavedených v oblasti hospodárstva a spoločenského života. Občania musia na verejným miestach dodržiavať prísne pravidlá vrátane povinného nosenia rúšok.

Vysoký nárast počtu prípadov je podľa úradov zapríčinený aj intenzívnejším testovaním, keď za jeden deň vykonali približne 20.000 testov. Prezident Joko Widodo chce, aby sa postupne tento počet zvyšoval až na dva milióny testov mesačne. V Indonézii žije okolo 260 miliónov obyvateľov.