Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Dievčenskú skupinu skautiek na Jáve zasiahla povodeň, hlásia mŕtvych

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Bleskové povodne v období dažďov, ktoré v Indonézii trvá od novembra, sú bežné a maloleté osoby majú v tomto období zakázané pohybovať sa v korytách riek alebo v ich blízkosti.

Jakarta 22. februára (TASR) - Najmenej osem ľudí zahynulo a minimálne ďalších 20 osôb utrpelo zranenia pri bleskovej povodni, ku ktorej došlo v piatok pri meste Yogyakarta na indonézskom ostrove Jáva. Dve ďalšie osoby sú nezvestné, informovala agentúra AFP.

K nešťastiu došlo, keď skupinu 249 členiek skautských oddielov vo veku 12-15 rokov z miestnej školy zasiahla povodňová vlna na horskej rieke Sempor, v ktorej koryte sa nachádzali.

Pipit Eriyanto z indonézskej agentúry pre zmierňovanie následkov katastrof v sobotu agentúre AFP povedal, že záchranné práce budú v oblasti pokračovať zrejme až do večera, všetko však závisí od poveternostných podmienok.

Bleskové povodne v období dažďov, ktoré v Indonézii trvá od novembra, sú bežné a maloleté osoby majú v tomto období zakázané pohybovať sa v korytách riek alebo v ich blízkosti. V súvislosti s najnovším incidentom polícia v sobotu vypočula šesť učiteľov miestnej školy, ktorá výlet organizovala.