Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Požiare v ruských nemocniciach asi spôsobila zlá elektroinštalácia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

K podobnému nešťastiu došlo v sobotu aj v jednej nemocnici v severnej časti Moskvy, kde boli tiež ošetrovaní pacienti infikovaní novým koronavírusom.

Moskva 12. mája (TASR) – Príčinou požiarov, ktoré v nemocniciach v Moskve a Petrohrade spôsobili pľúcne ventilátory, bola pravdepodobne zlá elektroinštalácia. Pre agentúru Interfax to dnes uviedol nemenovaný zdroj.

"Príčinou vzbĺknutia pľúcneho ventilátoru v Moskve bola zlá elektroinštalácia v zdravotníckom zariadení. Dôvod požiaru v Petrohrade bol podľa predbežných informácií analogický," uviedol pre agentúru zdroj.

K incidentom podľa jeho slov dochádza preto, lebo v nemocniciach je naraz pustené veľké množstvo prístrojov.

"Skrat v elektroinštalácii môže viesť k vznieteniu zmesi kyslíka vo ventilátore, pričom nezáleží na tom, či bol prístroj ruskej alebo zahraničnej výroby," dodal zdroj.

Pri požiari na jednotke intenzívnej starostlivosti v petrohradskej Mestskej nemocnici sv. Juraja zahynulo v utorok päť pacientov infikovaných koronavírusom SARS-CoV-2.

K podobnému nešťastiu došlo v sobotu aj v jednej nemocnici v severnej časti Moskvy, kde boli tiež ošetrovaní pacienti infikovaní novým koronavírusom. Požiar si tam vyžiadal život jedného pacienta.