Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Irán hlási 91 ďalších úmrtí na koronavírus

Vodič autobusu (vpravo) a cestujúci s ochrannými rúškami na tvári 23. februára 2020 v Teheráne, archívne foto. Foto: TASR/AP

V Iráne napriek narastajúcemu počtu prípadov nákazy otvorili v sobotu 11. apríla niektoré podniky a úrady.

Teherán 20. apríla (TASR) - Irán hlási za uplynulých 24 hodín ďalších 91 úmrtí na ochorenie COVID-19, čím sa celkový počet obetí zvýšil na 5209. Ide o vyšší denný nárast než v nedeľu. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na hovorcu ministerstva zdravotníctva Kijánúša Džahánpúra.

Irán je koronavírusovou pandémiou najviac postihnutou krajinou Blízkeho východu. Džahánpúr v štátnej televízii dodal, že koronavírusom sa nakazilo celkovo 83.505 ľudí.

V Iráne napriek narastajúcemu počtu prípadov nákazy otvorili v sobotu 11. apríla niektoré podniky a úrady. V hlavnom meste Teheráne sa tak udialo o sedem dní neskôr, tento víkend.

Ako píše agentúra AP, v krajine od pondelka otvorili medzimestské diaľnice a hlavné nákupné centrá, ktoré budú mať skrátené otváracie hodiny do 18.00 h. Reštaurácie, telocvične, ako aj mešity a svätyne zostávajú zatvorené.

Začiatkom minulého týždňa zverejnil parlament správu, v ktorej sa uvádza, že počet úmrtí na koronavírus je možno až takmer dvojnásobný a počet infekcií osem- až desaťkrát vyšší v porovnaní s údajmi poskytovanými ministerstvom zdravotníctva.