Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Irán: Nezostaneme nestranní,ak Rusko používa iránske drony na Ukrajine

Iránsky minister zahraničných vecí Hosejn Amír Abdollahján, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Británia, Francúzsko a Nemecko v piatok vyzvali OSN na vyšetrovanie obvinení, že Rusko využíva bezpilotné lietadlá (drony) iránskej výroby na útoky proti Ukrajine.

Teherán 24. októbra (TASR) - Irán nezostane nestranný, ak sa dokáže, že jeho drony využíva Rusko vo vojne na Ukrajine, vyhlásil v pondelok iránsky minister zahraničných vecí Hosejn Amír Abdollahján. Islamská republika je v súčasnosti obviňovaná, že dodáva Moskve drony na útoky na Ukrajine. TASR prevzala správu od tlačovej agentúry Reuters.

"Ak sa dokáže, že iránske drony sa používajú v ukrajinskej vojne proti ľuďom, nezostaneme nestranní," citovali štátne médiá ministra Abdollahjána. Dodal, že spolupráca v oblasti obrany medzi Teheránom a Moskvou bude pokračovať.

Británia, Francúzsko a Nemecko v piatok vyzvali OSN na vyšetrovanie obvinení, že Rusko využíva bezpilotné lietadlá (drony) iránskej výroby na útoky proti Ukrajine, čím sa údajne porušuje rezolúcia Bezpečnostnej rady OSN.

Reuters s odvolaním sa na diplomatov a predstaviteľov minulý týždeň napísal, že Irán okrem ďalších útočných dronov prisľúbil Rusku aj rakety zem-zem.