Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Irán oznámil 85 nových úmrtí po nákaze koronavírusom

Pracovníci dezinfikujú súpravu metra proti koronavírusu v iránskom hlavnom meste Teherán skoro ráno 26. februára 2020. Foto: TASR/AP

V snahe zastaviť šírenie koronavírusu, ktorý bol zistený už vo všetkých 31 provinciách, Irán zatvoril školy a univerzity, pozastavil významné kultúrne a športové podujatia a skrátil pracovný čas.

Teherán 13. marca (TASR) - Irán v piatok oznámil, že nový koronavírus si vyžiadal ďalších 85 ľudských životov. Ide o najvyšší počet úmrtí za jeden deň v tejto krajine, ktorá je jednou z najpostihnutejších súčasnou koronavírusovou pandémiou, informovala agentúra AFP.

"Bohužiaľ, za posledných 24 hodín zomrelo 86 osôb s ochorením COVID-19," čím celkový počet obetí koronavírusu v Iráne narástol na 514, uviedol hovorca iránskeho ministerstva zdravotníctva Kijánúš Džahánpúr.

V snahe zastaviť rýchle šírenie koronavírusu, ktorý bol zistený už vo všetkých 31 provinciách, Irán zatvoril školy a univerzity, pozastavil významné kultúrne a športové podujatia a skrátil pracovný čas v celej krajine.

Na svete dosiaľ zaznamenali takmer 135.000 prípadov nakazenia koronavírusom SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje chorobu COVID-19, a viac ako 4600 úmrtí. Vyliečilo sa viac ako 70.000 nakazených.