Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Po páde vrtuľníku zvolala iránska vláda mimoriadne zasadanie

Na snímke, ktorú poskytla tlačová agentúra Moj, vozidlá záchranných tímov v blízkosti miesta nehody vrtuľníka s iránskym prezidentom Ebrahimom Raisim vo Varzaghane na severozápade Iránu v nedeľu 19. mája 2024. Foto: TASR/AP

Schôdzu viedol prvý viceprezident Mohammad Mochber, ktorý inicioval ďalšie opatrenia pre zintenzívnenie pátrania.

Teherán 19. mája (TASR) - Iránska vláda zvolala v nedeľu v neskorých večerných hodinách mimoriadne zasadanie pre pád vrtuľníku, v ktorom sa nachádzal iránsky prezident Ebráhím Raísí a minister zahraničných vecí Hosejn Amír Abdollahján. TASR správu prebrala od agentúry DPA.

Schôdzu viedol prvý viceprezident Mohammad Mochber, ktorý inicioval ďalšie opatrenia pre zintenzívnenie pátrania. Podľa iránskej ústavy sa v prípade Raísího úmrtia stane Mochber prezidentom, dodala agentúra DPA.

Po zrútenom vrtuľníku pátra 65 záchranných tímov, vrátane iránskych ozbrojených síl, avšak prácu im komplikuje nepriaznivé počasie.

Iránska vláda požiadala záchranné služby v susednom Turecku o pomoc pri pátraní, žiada najmä o vrtuľníky so zariadením pre nočné videnie. Asistenciu Teheránu okrem Turecka ponúklo aj Rusko. Na predpokladané miesto nehody dorazili aj špecializované záchranné jednotky horskej služby.