Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Počet obetí pádu budovy na juhozápade Iránu sa zvýšil na osemnásť

Pohľad na trosky desaťposchodovej komerčnej budovy vo výstavbe, ktorá sa zrútila v meste Ábádán na juhozápade Iránu 23. mája 2022. Foto: TASR/AP

V Ábádáne, hlavnom meste provincie Chúzestán, došlo k nešťastiu v pondelok, keď sa zrútili časti rozostavanej desaťposchodovej budovy Metropol.

Teherán 26. mája (TASR) - Na 18 mŕtvych sa zvýšil počet obetí pádu nedokončenej budovy, ktorá sa zrútila v pondelok na juhozápade Iránu. Informovala o tom agentúra AFP podľa správy iránskej agentúry IRNA.

V Ábádáne, hlavnom meste provincie Chúzestán, došlo k nešťastiu v pondelok, keď sa zrútili časti rozostavanej desaťposchodovej budovy Metropol.

"Presný počet osôb, ktoré sú uväznení pod troskami budovy, je nejasný, avšak doposiaľ našli (záchranári) telá 18 ľudí," uviedla IRNA s odvolaním sa na vyjadrenia miestnych úradov. Z trosiek bolo zatiaľ vyslobodených 37 osôb, ktorí boli prevezení do nemocnice, píše sa v správe.

Miestne úrady oznámili, že záchranné operácie budú pokračovať dovtedy, "kým nebude nájdené posledné telo".

Iránsky minister vnútra Ahmad Váhidí, ktorý miesto nešťastia navštívil, uviedol, že záchranári prehľadávajú trosky zrútenej budovy pomaly a opatrne, aby sa nezrútili aj susedné budovy.

Príčina pádu tejto budovy, ku ktorému došlo počas piesočnej búrky, nebola bezprostredne známa; vyšetrujú ju však už príslušné úrady. V súvislosti s incidentom zadržali najmenej desať ľudí vrátane majiteľa budovy i projektového manažéra stavebnej spoločnosti, ktorá mala stavbu tejto budovy na starosti.